Előfizetői tartalom

Alig vezették be az új szabályokat, már átírná a kormány a bizalmi vagyonkezelők adózását

Újra átírná a kormány a bizalmi vagyonkezelőkre (bvk) vonatkozó új adószabályozást: a szeptemberi változathoz képest most némileg kedvezőbb feltételeket alkalmaznának ezeknél. Bár a felértékeléskor a nem realizált eszköznövekményt meg kell állapítani, ami öt éven belüli kiadás esetén osztalékként adóköteles, de utána már nem keletkezik fizetési kötelezettség – ismertette az új szabályokat Menczel-Kiss Gellért, a LeitnerLeitner adótanácsadója.

A bizalmi vagyonkezelés lényege, hogy egy szerződéssel a vagyonrendelő átruházhatta vagyonelemeit (ingóságok, ingatlanok, üzletrészek, követelések stb.) egy magánalapítványra, bizalmi vagyonkezelésbe adhatta. Utóbbi egyre elterjedtebb megoldás volt a kedvező adózási lehetőségek miatt, azonban nem rég átalakította a rendszert a kormány, ami sok előnyt kivett a rendszerből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés