Előfizetői tartalom

Kína új irányt vesz a sokat támadott fejlesztési hitelprogramjával

Az Övezet és Út kezdeményezésének (Belt and Road, BRI) újragondolásaképpen Kína változtat a stratégiáján: a jövőben kisebb, fenntarthatóbb projektekre összpontosít, valamint jüanra állítja a hiteleket és fejlesztéseket. A lépéssel Hszi Csin-ping elnök igyekszik új életet lehelni az ambiciózus beruházási programba, amelyet egyre inkább megbénít a lassuló kínai gazdaság, valamint a világszerte növekvő szkepticizmus a kezdeményezés körül – írja a Bloomberg.

A BRI 10 éves jövőképe, amelyet egy pénteken közzétett kínai kormányzati dokumentum fedett fel, a kissebb, szerényebb beruházásokra öszpontosít. Peking a gyorsan eredményt hozó és jelentős gazdasági, társadalmi és környezeti előnyökkel járó projektek előtérbe helyezését hangsúlyozza. Jelentős fordulat ez a kezdeményezés korábbi, nagyszabású infrastrukturális vállalkozásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés