Vannak olyan települések, ahol még található 1000 forint alatti sütemény, de a vendégek nagy része megértette és elfogadta, hogy a minőségi süteménynek minőségi ára is van - mondta a Portfolio-nak Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. „Aki jár vásárolni, az naponta tapasztalhatja, hogy mekkora áremelkedés történt az alapanyagok terén. Lehet, hogy pont ettől lettek megértőbbek a vendégek is és kicsit könnyebben fogadták el, hogy aki minőségi alapanyagokból készíti a süteményt, azt sajnos nem lehet olcsóbban kihozni” – fogalmazott.
Hozzátette, hogy egy étteremben kínált desszert árához képest még mindig jóval olcsóbbnak számít egy cukrászdai sütemény, de ha a nemzetközi árakhoz hasonlítjuk, akkor a 4-5 eurós, vagyis 1500-1875 forintos árhoz képest is még olcsóbb itthon a sütemény.
Az viszont látszik, hogy már kezdünk felzárkózni hozzájuk
Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!
Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja az éves előfizetés esetén most 33%-os kedvezménnyel 19 990 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!