Előfizetői tartalom

Lassan eltűnnek az 1000 forint alatti sütemények

Akadnak még olyan cukrászdák, ahol 1000 forint alatt van egy szelet sütemény ára, azonban a magyarok egyre inkább elfogadják, hogy a sütemények is drágulnak. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke szerint az étteremben kínált desszert árához képest még mindig jóval olcsóbbnak számít egy cukrászdai sütemény, ugyanakkor kezdünk felzárkózni a nemzetközi árakhoz.

Vannak olyan települések, ahol még található 1000 forint alatti sütemény, de a vendégek nagy része megértette és elfogadta, hogy a minőségi süteménynek minőségi ára is van - mondta a Portfolio-nak Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke. „Aki jár vásárolni, az naponta tapasztalhatja, hogy mekkora áremelkedés történt az alapanyagok terén. Lehet, hogy pont ettől lettek megértőbbek a vendégek is és kicsit könnyebben fogadták el, hogy aki minőségi alapanyagokból készíti a süteményt, azt sajnos nem lehet olcsóbban kihozni” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy egy étteremben kínált desszert árához képest még mindig jóval olcsóbbnak számít egy cukrászdai sütemény, de ha a nemzetközi árakhoz hasonlítjuk, akkor a 4-5 eurós, vagyis 1500-1875 forintos árhoz képest is még olcsóbb itthon a sütemény.

Az viszont látszik, hogy már kezdünk felzárkózni hozzájuk

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés