Előfizetői tartalom

Aggódva figyelik a hitelminősítők az MNB és a kormány harcát

Lengyelország és Magyarország jegybankelnökei konfliktusba kerültek kormányaikkal a monetáris politikai döntéseikkel, ami kockázatot jelent a befektetőknek. A Fitch hitelminősítő régiós vezetője hitelességi kockázatokat lát az MNB és lengyel központi bank esetében is növekvő kormányzati nyomás miatt, az S&P illetékese is hasonló aggályokat lát. Mindkét hitelminősítő a következő hetekben ismerteti magyar adósosztályzatát.

A lengyel és a magyar jegybankelnök, Adam Glapinski és Matolcsy György erős konfliktusba kerültek kritikusaikkal a kamatmeghatározási politikájuk miatt. Ezek a viták új kihívások elé állítják azokat a befektetőket, akik Közép-Európa rendkívül megosztott politikai környezetében navigálnak – írja a Reuters. Lengyelországban Glapinskit azzal vádolták, hogy kamatcsökkentésekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés