Előfizetői tartalom

Kimondta a nemzetközi szervezet: át kell alakítani a rezsicsökkentést, különben bajba kerülhetünk

Portfolio
Az idei 0,6 százalékos visszaesés után 2024-től megint lendületet vehet a magyar gazdaság, mely 2,5 százalék körüli növekedési pályára állhat be – olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán megjelent friss előrejelzésében. A nemzetközi szervezet másokhoz hasonlóan úgy véli, hogy nem tartható a kormány költségvetési hiánycélja, ezért a csökkenő adósságráta is veszélybe kerül a következő években.

Az idei zsugorodás után 2024-ben 2,4 százalékkal, 2025-ben pedig 2,7 százalékkal nőhet a magyar GDP, elsősorban az infláció csökkenése támogatja majd ezt a beruházások és a fogyasztás élénkülésén keresztül – olvasható az OECD friss előrejelzésében. A gazdaság szempontjából a legfontosabb kockázat a maginfláció csökkenésének üteme, illetve az uniós forrásokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés