Előfizetői tartalom

Baj lesz a napokban a magyar gazdaság ütőerével? - Rendkívüli jel érkezett

A csütörtöki 358 millióról a pénteki napra 163 millió kilowattórára zuhant a szállítási menetrend a Török Áramlat Strandzsa2-Malkoclar belépési pontján, amely vezetéken az orosz Gazprom közvetlenül szállítja a gázt Bulgáriába – vette észre a Portfolio. A friss érték a háború kitörése óta messze a legalacsonyabb az éves karbantartási időszakot leszámítva, így rendkívüli jelnek nevezhető a magyar gázellátás szempontjából is. Mindez éppen akkor érkezett, amikor Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájától, Szergej Lavrovtól ismét arra kapott ígéretet, hogy "az ellenséges bolgár lépés dacára a Gazprom teljesíti a Magyarországra szánt földgázszállításokat a szerződés és a menetrend szerint".

A rendkívül magas bolgár energia hozzájárulás októberi bevezetése óta folyamatosan figyeljük azt, hogy hogyan alakul a másnapi szállítási menetrend (nominálás) és a fizikai szállítás a Török Áramlat azon vezetékén, amely Oroszországból a Fekete-tenger alatt, és Törökország érintésével (nincs kijárat) közvetlenül érkezik Bulgária határához, a Strandzsa2-Malkoclar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés