Előfizetői tartalom

Itt a friss GDP-adat! Kiderült, mi húzta a magyar gazdaságot

Az előző év azonos időszakához képest 0,3%-kal csökkent (szezonálisan igazítva), míg az idei második negyedévhez viszonyítva 0,9%-kal nőtt a GDP - erősítették meg a KSH részletes adatai a korábbi becslést. Az ipar, az építőipar, illetve a mezőgazdaság jól teljesített, de a visszaeső belső kereslet miatt a szolgáltatások továbbra is gyengélkednek. Az idei első három negyedévben 1,2%-kal csökkent a GDP, így az már biztos, hogy 2023 egészében visszaesik a magyar gazdaság.

Nem okozott meglepetést a KSH a részletes GDP-adatokkal. A 0,9%-os negyedéves növekedés megegyezik a korábbi becsléssel, ami azt jelzi, hogy a magyar gazdaság egy évnyi gyengélkedés után erőre kapott. Kilenc hónapnyi visszaesés után az idei második negyedév stagnálást hozott, tehát a recesszió már ekkor véget ért. Egyelőre azonban kettősség jellemzi a gazdasági folyamatokat:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés