Portfolio signature

Napelem: közzétette az új lakossági pályázat felhívását a kormány

Fontos részletek derültek ki a pályázatról: a korábbi várakozásokkal ellentétben legalább 20 ezer helyet végül kicsivel több mint 15 ezer háztartás részesülhet majd az állami támogatásból a napelemek és energiatárolók telepítésre. A pályázati időszak jövő januárban kezdődik, egy háztartás pedig legfeljebb 5 millióra forintra pályázhat a 75 milliárd forint keretből. Nem lesz területi lehatárolás, hanem az egész országban egyszerre nyílik meg a folyamat.

A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program napelem és tároló együttes létesítésében támogatja januártól a bruttó elszámolásba kerülő háztartásokat. A folyamat a kivitelezők előregisztrációjával a mai nappal megindult, a lakossági pályázók jövő január közepétől jelentkezhetnek majd. Regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be – jelentette be hétfőn Lantos Csaba energiaügyi miniszter, aki közölte, hogy a pályázati kiírások már elérhetők a kormány dedikált honlapján.

A közzétett pályázati felhívás alapján a Napenergia Plusz Program a családok költségeinek kétharmadát fedezi legfeljebb 5 millió forint értékben. Támogatás a pályázó magánszemély állandó lakóhelyéül szolgáló családi házon vagy a sorház, ikerház, legfeljebb 6 lakásos társasház épületrészén végrehajtott beruházáshoz adható.

A pályázati ismertető szerint azok a magánszemélyek jogosultak a támogatásra, akik rendelkeznek magyar adóazonosító jellel, állandó lakóhellyel Magyarországon, valamint résztulajdonnal vagy haszonélvezeti joggal rendelkeznek az érintett ingatlanon. A programban való részvételhez egy lakóingatlanon csak egy támogatási kérelem nyújtható be.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés