Előfizetői tartalom

Itt az új lakossági napelemes pályázat: jó lehetőség, de nagyon oda kell figyelni

Legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kínál az új lakossági napelemes és tárolótelepítési pályázat, amellyel legfeljebb a beruházás 66%-át támogatja a kormány tisztán magyar költségvetési forrásból, egy összetett feltételrendszer mentén – ez néhány kulcselem a hétfő este bejelentett felhívásból. Összességében a pályázat jó lehetőség azoknak, akik 2024-től a még nem minden részletében tisztázott bruttó elszámolási rendszerben szeretnének napelemet és energiatárolót is telepíteni, hogy a villamosenergia felhasználásuk minél nagyobb részét saját termelésből fedezzék, és az előző lakossági napelemes pályázat számos keserű tapasztalatáról hallani se akarnak. Ezzel együtt az új pályázatban is számos megkötés, illetve kizáró tényező van, amelyekre nagyon oda kell figyelni.

Hétfő este jelentett be Lantos Csaba energiaügyi miniszter az új lakossági napelemes pályázatot, amely a Napenergia Plusz Program névre hallgat, és amelynek számos lényeges részletét már rögtön megírtuk, de vannak fontos plusz információk is. Ezekkel kiegészítve néhány fontos elem: Napelemre és tárolóra együtt kötelező pályázni, és ezen belül a napelem telepítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés