Előfizetői tartalom

Negatívra rontotta Kína kilátásait a hitelminősítő, napvilágra került az adósságválság

A Moody's negatívra módosította a kínai államkötvényekre vonatkozó hitelosztályzati kilátását. Az országban a visszaeső lakossági fogyasztás, az ingatlanpiaci krízis és fenyegető bedőlési hullám, továbbá a magas árnyékbankrendszerben felhamozódott adósság miatt léptek. A hitelminősítő stabilról negatívra rontotta a kilátásokat – számolt be a Bloomberg.

A Moody's szerint a kínai kormány fiskális intézkedésekre való támaszkodása potenciális veszélyt jelent az ország gazdaságára, mivel bár az államadósságszint viszonylag alacsony – GDP-arányosan 77 százalék –, de a vállalatok és a tartományi önkormányzatok állománya ennél jóval magasabb az IMF szerint. A Moody's kilátásrontására akkor kerül sor, amikor Kína egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés