Előfizetői tartalom

Eldőlt, tényleg megszünteti a meteorológiai szolgálatot a kormány, más intézmények is eltűnnek

A magyar kormány az energiafüggetlenség megerősítésével indokolva, a meteorológiai feladatok hatékonyságának növelése, és a piaci szolgáltatások magas színvonalon történő biztosítása érdekében a korábbi terveknek megfelelően megszünteti az Országos Meteorológiai Szolgálatot, helyette pedig egy új állami részvénytársaságot hoz létre – derül ki a szerda esti Magyar Közlönyből. A kormányhatározat alapján több másik intézmény önállósága is megszűnik.

Ahogy arról korábban írtunk, a kormány megszünteti az Országos Meteorológiai Szolgálatot. A szervezet időjárás jelentéssel, adatrögzítéssel és kutatásokkal kapcsolatos közfeladatait a kormány által létrehozott HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság fogja ellátni. A változások 2023. december 31-én lépnek hatályba. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés