Előfizetői tartalom

Magyarország lehet az orosz vagyon utolsó menedéke, miután az EU-tag leszámolásba kezdett

Az Oroszország elleni szankciók állítólagos megsértésére vonatkozó, az Egyesült Államok által vezetett vizsgálatra válaszul a ciprusi hatóságok utasítást adtak ki a helyi bankoknak, hogy függesszék fel a rubelben történő tranzakciókat, és vizsgálatot indítottak jogi és könyvelő cégek ellen, amelyek a gyanú szerint orosz érdekeltségű vállalkozások gyorsított cégbejegyzési eljárásait használták ki. Ciprus mellett Magyarország volt a második legnépszerűbb célállomása az orosz vagyonkimentésnek, így a mostani leszámolás után akár még több orosz fordulhat ide.

Vizsgálat folyik a jogi és könyvelő cégek ellen is, amelyek állítólag visszaélhetnek a ciprusi oroszok érdekében a gyorsított cégbejegyzési eljárással. Ezért a ciprusi hatóságok utasították a helyi bankokat, hogy függesszék fel a rubelben történő tranzakciókat - írja a Politis. A kiadvány azt írja, hogy ezeket az intézkedéseket az országban azt követően hozták meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés