Előfizetői tartalom

SPB: hiába csökken az infláció, nem talál magára a kereslet Európában

Portfolio
A kínálat szűkössége, illetve a két évtizede nem látott magasságban lévő jelzálog-kamatok nehezítik az amerikai ingatlanpiaci helyzetet. A fogyasztói bizalom mértéke egyre erősebb. Az amerikai GDP igen kedvezően alakult, ehhez jelentős mértékben hozzájárultak a növekvő mértékű kormányzati beruházások. A feldolgozóipar teljesítménye viszont továbbra is gyenge, a kereslet hiánya jelenti a legfőbb problémát. A kínai gazdaság a következő évben várhatóan növekvő teljesítményt mutat, amely az olajpiaci kereslet alakulására is jelentős hatással bírhat. Európában kedvező ütemben csökken az infláció, a versenyképességi problémák azonban továbbra is visszavetik a gazdasági teljesítményt. A piac jelentős része 2024 márciusára várja az első kamatcsökkentést a Fed részéről – hangzott el az SPB online eseményén.

Az amerikai új lakások piacán az építők, építtetők komoly árcsökkentést hajtottak végre. A két évtizede nem látott magasságban lévő jelzálog-kamatok egyértelműen nem tesznek jót a keresletnek. Ezzel van rá esély, hogy az új lakáseladások esetében látott visszaesések csak átmenetiek legyenek, tekintve, hogy a piacon továbbra is szűkös a kínálat. Középtávon nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés