Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a jogosítványoknál, már kongatják a vészharangot

Portfolio
Az Európai Parlament közlekedési bizottsága támogatta a vezetői engedélyekre vonatkozó szabályok reformját, amely többek között lehetővé tenné, hogy 17 évesek is vezethessenek nehéz tehergépjárműveket, 16 évesek pedig sebességkorlátozott személygépkocsikat. Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) nagyon nem ért egyet a szabályokkal.

A közlekedési bizottság támogatta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy valamennyi uniós tagállam adjon ki vezetői engedélyt tehergépkocsikra 17 éveseknek, amely azonban nem teljes értékű papír, egyedül például nem vezethetnek a fiatalok. Az ETSC arra figyelmeztet, hogy ez jelentősen megnövelheti a kamionokat vezető tizenévesek számát, ami a közúti közlekedésbiztonság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés