Előfizetői tartalom

Még óvatosságra intenek az elemzők az inflációs harcban

Portfolio
A legfrissebb inflációs adatok nyomán a hazai gazdasági elemzők még óvatosságra intenek, mivel több kockázat is jelen van még a gazdaságban. A mostani, a várakozásoknál kedvezőbb 7,9 százalékos adatban szerepe van szerintük a visszaeső lakossági keresletnek. A szakértők nem várják, hogy a Magyar Nemzeti Bank változtatna a kamatpályán a vártnál alacsonyabb szint miatt.

Kiss Péter, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója szerint az infláció továbbra is a várakozásoknak megfelelő csökkenő pályán mozog, de óvatosságra int a landolás ütemét illetően. A gyenge lakossági kereslet és a Covid-válság előtti szokatlan szezonalitás miatt a vásárlói kereslet visszafogott, ami hosszabb landolást eredményezhet. Úgy látja, hogy az ex-post reálhozamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés