Előfizetői tartalom

Nem kért Bidenék segítségéből a magyar kormány a kárpátaljai magyarok ügyében

A Biden-adminisztráció a legmagasabb szintű segítségnyújtást ajánlotta fel a magyar kormánynak, hogy közvetítsen Kijev és Budapest között a sokat kritizált ukrán nyelvtörvény ügyében. A hazai kabinet korábban a kárpátaljai magyarságot hátrányosan érintő törvényre hivatkozva vétózta meg az EU támogatásainak kifizetését Ukrajnának, valamint a csatlakozási tárgyalások megkezdésekor is kritizálta Volodimir Zelenszkij elnök vezetését, mert nem tett lépéseket az ügyben. A Guardian beszámolója szerint a magyar kormány végül nem kért a washingtoni segítségből.

Hosszú riportot közölt a Guardian a kárpátaljai magyarság helyzetéről, amelyet a 444 szúrt ki. Felidézik, hogy a kisebbségi nyelvtörvény miatt, amely a helyiek magyar nyelvű oktatását megnehezíti, feszültség támadt Kijev és Budapest között, amely szélesebb körű diplomáciai ellentéteket hozott magával. A brit lap felidézi, hogy Orbán Viktor kormánya nagy összegeket fektetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés