Előfizetői tartalom

Újabb különadó miatt leállt a régió szinte teljes műtrágyagyártása

Miután Magyarországon egy a széndioxid-kvóta kiosztására és eladására is adóterhet előíró rendelet jelentette plusz költségek miatt határozatlan időre befejezte a termelést Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek, most a régió másik gyártója, a román Azomureş is leállást jelentett be.  A vállalat az inflációra, a versenyellenes román szabályos, és egy nem rég belengetett 1%-os különadó miatt döntött így. Ezzel a térség összes nagyobb műtrágyagyártója leállt.

A romániai mezőgazdasági és ipari ágazatot sokkoló lépéssel az Ameropa csoporthoz tartozó Azomureş, – az egyik legnagyobb régiós műtrágyagyártó – ismét felfüggesztette az ammónia- és műtrágyagyártást. Josh Zacharias, a cég vezérigazgatója mély aggodalmát fejezte ki a termelés leállításának szélesebb körű következményei miatt. A romániai gazdák jövedelmezőségének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés