FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Portfolio signature

Mennyire dolgoznak keményen az emberek home office-ban? Itt az igazság!

A Covid-járvány lecsengése óta élénk vita alakult ki a cégvezetők körében azzal kapcsolatban, hogy a távmunka, a home office mennyiben befolyásolja a dolgozók termelékenységét, ezáltal a vállalatok eredményeit. Sok cégnél azzal az indokkal rendelték vissza az irodákba a dolgozókat, hogy a home office keretei között nem elég produktívan dolgoztak. Egy friss kutatás most azonban azt mutatta ki, hogy a távmunka terén teljes rugalmasságot biztosító amerikai tőzsdei cégek bevétele négyszer nagyobb mértékben növekedett 2020 és 2022 között, mint a távmunkát egyáltalán nem engedélyező, vagy azt csak heti pár napban biztosító vállalatoké.

A koronavírus-járvány időszakában számos vállalat kényszerűségből tért át az otthoni munkavégzést lehetővé tevő működésre. Bár a Covid időszaka bebizonyította, hogy a home office valódi, kivitelezhető opció lehet olyan munkakörökben, amelyek távolról is betölthetők, a járvány elmúltával mégis sok cég rendelte vissza az irodákba dolgozóit.

Produktivitás és home office

A Covid-járvány lecsengése óta folyamatos vita folyik arról a cégvezetők körében, hogy a távmunka, a home office előnyös-e a cégek számára, és az mennyiben befolyásolja a dolgozók termelékenységét, ezáltal a vállalatok bevételi mutatóit. Márciusban átfogó vita alakult ki a kérdésről, miután a The Wall Street Journal egy HR-szoftver- és tanácsadó cég vezérigazgatóját idézte, aki szerint saját szakmai körében a legtöbb vezető arra a következtetésre jutott, hogy

a távmunka kezdeti sikere fenntarthatatlan.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés