Előfizetői tartalom

Nagy István: Ukrajna uniós csatlakozásának beláthatatlan következményei lennének az európai mezőgazdaságra

Portfolio
Nem titok, hogy a magyar kormány elutasítja Ukrajna felvételét az Európai Unióba, most Nagy István agrárminiszter is elmondta a véleményét, mezőgazdasági oldalról megvilágítva Ukrajna uniós tagságának hatásait. A miniszter Brüsszelben azt mondta, hogy alapvetően és drasztikusan változtatná meg az európai mezőgazdaságot és az agrártámogatási rendszert Ukrajna EU csatlakozása, az európai gazdák nem tudnak versenyezni a nyugati nagytőke tulajdonában álló több százezer hektáros ukrán gazdaságokkal, amelyek jóval enyhébb szabályok betartásával termelnek.

A Mezőgazdasági miniszterek 2023. december 11-i brüsszeli ülésén Lengyelország kérésére napirenden volt Ukrajna csatlakozásának az EU mezőgazdaságára gyakorolt hatása is. Nagy István agrárminiszter kiemelte, ezeket a hatásokat a határmenti tagállamok gazdálkodói már a saját bőrükön érzik, hiszen a kereskedelmi akadályok lebontása miatt mezőgazdasági szempontból Ukrajna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés