Előfizetői tartalom

Itt a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés, párját ritkítja a magyar Nők40

Folyamatosan emelkedik a 65 éves korban várható élettartam a világon, ami változást hoz az eddigi nyugdíjpolitikákban: egyre több országban emelkedik a nyugdíjkorhatár, csökken a nemek közötti különbség az öregségi nyugdíjkorhatárban és egyre több nyugdíjas jelenik meg a munkaerőpiacon. Az OECD friss jelentése szerint Magyarország több szempontból is kilóg a sorból.

Egyre több az idős a munkaerőpiacon Az OECD Pensions at a Glance friss tanulmánya rávilágít egy egyre égetőbb problémára: a 65 éves és idősebb népesség aránya 2022-ben 18% volt, az előrejelzések szerint 2050-re arányuk 27%-ra emelkedik. Mindez változást hoz az eddigi nyugdíjpolitikákban is. Az idősebb korban várható élettartam a legtöbb OECD-országban 2021-től ismét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés