Előfizetői tartalom

Megszólalt a gazdaságfejlesztési tárca: nem akadtak el a reptérvásárlási tárgyalások

Szerdán olyan hírek jelentek meg a magyar sajtóban, miszerint a Budapest Airport megvásárlásának ügyében mostanra az lett a legfontosabb kérdés, hogy a két vevőjelölt, a magyar állam és francia partnere meg tud-e állapodni egymással. Az ügyben megkerestük a magyar állam részéről a tárgyalásokért felelős Gazdaságfejlesztési Minisztériumot. Lóga Máté, a tárca gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára telefonos érdeklődésünkre kifejtette: a tárgyalások elakadásáról szóló hírek nem felelnek meg a valóságnak, egy többmilliárd eurós tranzakció esetén természetes, hogy a tárgyalások hosszú időt vesznek igénybe. Leszögezte: a sikerben minden az asztalnál ülő fél érdekelt. Abban a szándékban sincs változás, hogy a tulajdonosváltás után a magyar állam többségi tulajdonos lesz, az üzemeltetési feladatokat pedig a kisebbségi részesedéssel rendelkező professzionális operátor látná el.

A 444.hu írt arról szerdán az ügyre rálátó forrásaira hivatkozva, hogy megakadtak a reptér megvásárlásáról szóló tárgyalások, a vásárló felek között kialakult fontos stratégiai nézetkülönbség miatt. Lóga Máté erre reagálva lapunknak kifejtette: jelenleg olyan fázisban vannak a tárgyalások, hogy már csak néhány kisebb, hátralévő kérdésben kell megegyezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés