Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: levágják az áramárat több tízezer céges fogyasztónak

Miután a Portfolio elsőként írta meg, hogy Európában messze Magyarországon volt a legmagasabb a közepes és nagyfogyasztók áramára az idei első félévben, ma lényeges bejelentést tett a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH), illetve ehhez kapcsolódan az Energiaügyi Minisztérium államtitkára. Jócskán csökken ugyanis az áramár egyik lényeges összetevője, a rendszerhasználati díjak (az átviteli díj és az elosztói díj), sőt az új villamosenergia tárolók 100%-os átvitelidíj kedvezményt kapnak. Mindez több tízezer cégnek jelent jó hírt, és a 2024-es áramköltségük mérséklődéséhez az is hozzájárul, hogy mostanában alacsonyabb az energia nagykereskedelmi ára, mint tavaly ősszel-télen jellemző volt.

A MEKH pénteken reggel azt jelentette be, hogy határozata értelmében 2024. január 1-jétől jelentősen csökkennek a nem lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjak. A rendszerhasználati díj részét képező átviteli díj átlagosan 30 százalékkal kerül kevesebbe, míg az átlagosan fizetendő elosztási díjak csökkenése – feszültségszinttől függően –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés