Előfizetői tartalom

Fizetéskiegészítés passzív jövedelemből – Álom vagy valóság?

A koronavírus-járvány alatt terjedt el a gyakorlat, de az elszabadult infláció időszakában is nagy segítséget nyújt az embereknek, ha a hagyományos állásuk mellett szert tudnak tenni valamilyen passzív jövedelemre. Az influenszerek és az online webshopok, szolgáltatások világában ehhez már koránt sincs szükség nagy vagyonra és bérbeadható ingatlanokra.

A passzív jövedelem jellemzője, hogy megszerzése és fenntartása minimális munkát igényel. Ez a lehetőség egykor főként a gazdagok sajátja volt, hiszen ők rendelkeztek olyan vagyontárgyakkal – például nagy értékű, bérbeadható ingatlanokkal vagy diverzifikált befektetési portfóliókkal –, amelyek rendszeresen és óramű pontossággal termelték a bevételt.

A világjárvány óta azonban a passzív jövedelemszerzés koncepciója új életre kelt: az ezredfordulósok és a Z-generációsok vezetik a mezőnyt, ha az egyre kreatívabb módszerek kitalálásáról van szó.

Szakértők szerint a passzív jövedelem iránti érdeklődés megugrása az elmúlt években tapasztalt, kihívásokkal teli munkahelyi környezet és a közösségi média nyújtotta lehetőségek összeéréséből ered – írja a BBC.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés