Előfizetői tartalom

Egy utolsó dobása van még idén az MNB-nek, az is szinte borítékolható

Idei utolsó kamatdöntő ülését tartja kedden a Monetáris Tanács, az elemzők szinte egyhangúan újabb 75 bázispontos kamatvágásra számítanak, így 10,75 százalékra mérséklődhet az irányadó ráta. Az infláció akár nagyobb lazítási tempóra is lehetőséget adna, azonban eddig mindig az óvatosságot hangsúlyozták, így meglepő lenne, ha most adnák fel ezt.

Érik az újabb 75 bázispontos vágás

Zsinórban a harmadik 75 bázispontos kamatcsökkentésre készülhet az MNB Monetáris Tanácsa, hiszen szeptemberben 13 százalékon olvadt össze az irányadó ráta és az alapkamat, majd onnan októberben kezdték csökkenteni utóbbit. Legutóbb november végén 11,5 százalékra faragták le a kamatszintet, innen mehet most még tovább a jegybank.

A Portfolio által megkérdezett szakemberek szinte egyhangúlag újabb 75 bázispontos lazításra számítanak kedden, csak egy elemző kockáztatta meg, hogy 100 bázispontra is gyorsíthat a vágások tempóján a jegybank.

Ismét jól alakultak az események az MNB számára, így a jegybank kényelmesen folytathatja a kamatcsökkentést

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés