Előfizetői tartalom

Tényleg rosszul méri az inflációt a KSH?

Rosszul méri az inflációt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a valóságban jóval magasabb a drágulás mértéke - ezt a véleményt fogalmazta meg a napokban több közgazdász, ami aztán nemzetközi visszhangot is kiváltott. De tényleg hibás a KSH számítása? Miért támadják ennyire a hivatalt? A válaszainkkal valószínűleg egyik fél sem lesz maradéktalanul elégedett.

Áll a bál az infláció számítása körül. Több közgazdász állítja, hogy a lakossági energiaárak számításánál a KSH hibás módszert használ, ezért a mutató alacsonyabb a valóságosnál. A rezsiárak elszámolása körül kibontakozó vita a nemzetközi befektetői közösség figyelmét is felkeltette. Egy szigorú piaci vélemény szerint egyre komolyabb kétségek merülnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés