Előfizetői tartalom

Vészterhes időszakban érkezik a Költségvetési Tanács új elnöke

Tizenkét év után új elnöke lesz a Költségvetési Tanácsnak Horváth Gábor közgazdász személyében, 2024. január 10-én váltja a pozícióban Kovács Árpádot. A Novák Katalin köztársasági elnök által kinevezett szakember – és több jel szerint is az államfő régi ismerőse – nagyon érdekes időszakban válik a költségvetési politika őrévé: a 2023-as és 2024-es büdzsé is recseg-ropog, közben pedig új feladatokat is kapott a testület.

Miért fontos a KT elnöke? Az új típusú Költségvetési Tanács 2011 óta létezik (ezt megelőzően még 2009-2010-ben Kopits György vezette a testületet), melynek az első évében Járai Zsigmond elnökölt. Járai lemondása után 2012. január 10-én Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi vezetője lett a KT első embere, aki akkoriban Domokos László ÁSZ-elnökkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés