Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: újabb gázkitermelés indult Magyarországon

Portfolio
Decemberben két újabb kútból kezdték meg a kitermelést a békési gázmezőn. A harmadik aktív kútként a Nyék-13 állt termelésbe Nyékpusztán 2023. december 20-án. A Békés vármegyei mezőn február óta üzemel az első kút, amelyhez december elejétől csatlakozott egy évekkel ezelőtt lemélyített másik is. A területen a mától működővel együtt tehát már három kútból termelnek ki földgázt és könnyűolajat - adta hírül az Energiaügyi Minisztérium.

A tervek szerint 2024 januárjában helyezhetik üzembe a negyedik kutat. A Sarkad térségében feltárt Nyékpuszta szénhidrogén-lelőhely kitermelése az MVM Csoport részvételével, vegyesvállalati struktúrában valósul meg. A Corvinus projektet a kormány tavaly nyáron kiemelt beruházássá nyilvánította. Az idén februárban termelésbe állított Nyék-6A kútból és a területen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés