Előfizetői tartalom

Beütött a rezsiemelés Magyarországon - Mindenki spórolt, aki csak tudott

A rezsiemelés első teljes évének látványosra sikeredtek az eredményei Magyarországon, amit a legjobban talán úgy lehet összefoglalni: ha érzi a lakosság a pénztárcáján keresztül a túlfogyasztás következményeit, akkor igenis spórol, aki csak tud. Márpedig nagyon sokan tudtak, azaz ha a piaci árakra kap valamilyen szignált a lakosság, akkor az igenis jócskán hat a fogyasztásra. Látványos, ritkán látható ábrákat mutatunk ennek bemutatására.

A közel egy évtizedig változatlan lakossági gáz- és áramárakból keserű volt az ébredés 2022. júliusában, amikor a kormány bejelentette az új rendszert, ami aztán augusztustól 7,5-szeres gázárat, illetve 2-szeres áramárat hozott az átlagfogyasztás feletti részre a háztartásoknak. Az első három hónap tényadata az volt 2022 végén, hogy a gázszámlák 78 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés