FONTOS Ezt a bankot veheti meg az OTP
 
Előfizetői tartalom

Ez aztán a rendkívüli beismerés: elvéti megemelt hiánycélját a kormány 2023-ban

2023-ban 5,9% lehetett a költségvetés GDP-arányos hiánya, vagyis az eredeti deficitcélját 2 százalékponttal, októberben megemelt tervét pedig 0,7 százalékponttal múlta felül a kormány idén. Mindez úgy jött össze, hogy a Rezsivédelmi Alapban idén bent maradhatott 520 milliárd forint. Összességében idén 0,4%-os lehet a gazdasági visszaesés és a következő években - az eddig prognosztizálthoz képest - lassabb kilábalás vár a magyar gazdaságra. Így lehet néhány címszóban jellemezni a december 30-án, vagyis szombat késő este megjelent legfrissebb kormányzati prognózist, amely ezúttal nem is a következő évekre vonatkozóan tartalmaz érdekes számokat.

Még az év utolsó munkanapja után sem pihen a kormányzat és a háttérrendszerek. A kormány ugyanis nyilvánosságra hozta december 30-án, szombat este a legújabb hivatalos középtávú makrogazdasági és költségvetési előrejelzését. Első ránézésre a szombat esti időpont szokatlannak tűnik, de egyáltalán nem váratlan. Az Államháztartásról szóló törvény ugyanis előírja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés