Előfizetői tartalom

Nagyon nehéz év vár az autóiparra, de már most borítékolható, ki lesz a nagy nyertese

2024-ben egyszámjegyű növekedés vár a globális autópiacra az Economist Intelligence Unit (EIU) várakozásai szerint. Elemzésükben kitértek arra is, hogy az elektromos autók eladásai viszont dinamikusan bővülhetnek majd idén, ez elsősorban az állami ösztönzőknek, a szigorodó károsanyag-kibocsátási előírásoknak és a megjelenő új akkumulátoroknak lesz köszönhető. Kína ebben a környezetben rohamléptekben haladhat azon célkitűzése felé, hogy meghatározó szereplőjévé váljon az autóiparnak. Az ázsiai nagyhatalom az elektromos autók piacát egyértelműen uralja majd, a globális eladások több mint felét adhatja.

Az Economist Intelligence Unit elemzése szerint kihívásokkal teli év lesz az autóipar számára 2024 is. A világgazdaság gyenge növekedése, a magas kamatlábak és a fejlődő országokban a megélhetési költségek növekedése egyaránt visszafogja majd a járművek iránti keresletet. A geopolitikai kockázatok is magasak maradnak az Oroszország és Ukrajna, valamint az Izrael és a Hamász...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés