Előfizetői tartalom

Egyre sötétebbek a gazdasági kilátások, le kell venni a rózsaszín szemüveget

Meglepő fordulatot jelent, hogy az inflációs ráták a vártnál gyorsabb ütemben csökkennek világszerte, ami fordulatot hozhat a központi bankok két éve tartó, az eszkalálódó áremelkedés elleni harcában. Ez a fejlemény felerősített azokat a várakozásokat, hogy a központi bankok 2024-ben a kamatcsökkentés irányába fordulhatnak, hogy támogassák a gazdasági növekedést – írja elemzésében az Independent Commodity Intelligence Services.

Azonban vannak baljós előjelek: Kína és Európa egyaránt a gazdasági lassulással küzd. A zsugorodó világgazdaságot a csökkenő olaj- és nyersanyagárak is tükrözik. Kína fellendülését az ingatlanszektorban jelentkező kihívások, a magas eladósodottság, a növekvő munkanélküliség a fiataloknál és a gyenge exportpiacok hátráltatják. Az elöregedő demográfiai profil szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés