Előfizetői tartalom

Ezek voltak a magyarok kedvenc autói 2023-ban

A decemberi számokkal teljessé vált a 2023-as újautó-piaci lista, így kiderült, hogy mely modellek voltak a magyarok kedvencei tavaly. A számokból az látszik, hogy a teljes piac összességében zsugorodott, így valószínűleg a magyar újautó-piac lesz az egyetlen az EU-ban, amely visszaesett tavaly (bár ezt még hivatalos EU-s számoknak meg kell erősíteniük). A két legkellendőbb márka japán volt tavaly a magyar piacon, így nem meglepő módon a Toyota és a Suzuki modelljei rendre a dobogóra kerültek az legnagyobb járműszegmensekben.

Zsugorodott a magyar autópiac

Megérkeztek a 2023-as új gépjármű forgalomba helyezési statisztikák a Datahouse-tól, melyek szerint 2023-ban összesen 107 720 új személygépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. Ez az egy évvel korábbi 111 540 darabhoz képest

3,4 százalékos visszaesésnek felel meg.

Ugyan az ACEA hivatalos európai adatai még nem jöttek ki decemberre és így a teljes tavalyi évre vonatkozóan, de a novemberi számok alapján borítékolható, hogy Magyarország autópiaca szenvedte el a legnagyobb visszaesést, hiszen már a január-novemberi adatok is 3,7 százalékos visszaesést mutattak, amivel sereghajtók voltunk, sőt, Magyarország volt az egyetlen olyan EU-s ország, ahol zsugorodott az újautó-piac.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés