Előfizetői tartalom

Felfedte Nagy Márton a kormány nagy céljait és terveit

2024-ben sikeres év várhat a Magyarország gazdaságra Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint. Úgy véli, hogy a magyar konjunktúrában rejlő növekedési potenciál kiaknázása és az elmúlt évek súlyos kihívásai elleni küzdelem eredményeképpen a következő évre optimista forgatókönyvet vázolt fel. Az Indexen megjelent cikkében arról írt, hogy előttünk álló évben a kabinet célja, hogy növelje a lakosság bizalmát, így beindulhasson a fogyasztás, támogassák a belpiacra termelő ágazatokat, valamint hogy tovább növeljék a foglalkoztatottságot.

A 2023-as év az infláció elleni harcról szólt. Ez a küzdelem hosszú és nehéz volt, de Nagy Márton szerint végül sikerült megvédeni a munkaalapú és családbarát gazdasági rendszert. Novemberben Csehországban már magasabb inflációt mértek, mint Magyarországon, és a magyar gazdaság válságállósága is bebizonyosodott a világgazdasági ellenszélben. „A harmadik negyedévtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés