Előfizetői tartalom

Hatalmas költségvetési lyukról vallottak – veszélyben a 6 százalék alatti hiány?

Októberben emelte meg a kormány 5,2 százalékra az egész éves hiánycélt, de a KSH most közölt adatai szerint már a szeptemberben záruló harmadik negyedévig az összesített deficit 5,4 százalék volt. A különadók sokat javíthattak a termelési adóbevételeknél. Nagyon nagy kérdés, hogy a kormány 2023 egészére közölt 5,9 százalékos hiánybecslése tartható volt-e, és nem emelkedett 6 százalék fölé a GDP-arányos deficit.

A 2023. évi harmadik negyedév gazdasági helyzetét részletező adatok alapján megállapítható, hogy a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 3,7% volt, ami 264 milliárd forinttal, 2 százalékponttal jobb eredményt mutatott az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal a kormányzati szektor egyenlegéről szóló friss negyedéves jelentéséből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés