Előfizetői tartalom

Brüsszel visszafogná a költségvetéseket, amikor a magyar kormány már kiköltekezett

Az Európai Bizottságnak készít reformtervet Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnöke, hogy megerősítse a belső piacot, ebben pedig fontos szerepe van a tagállami költségvetési kiköltekezések visszafogásának. A tervezet szerint az állami támogatások jelentős egyensúlytalanságokat teremtenek a belső piacon és a tagországok között, veszélyeztetve a versenyt, valamint fokozva az agyelszívást. A magyar kormányban viszont vannak olyan hangok, akik lazítanának a költségvetési fegyelmen: Nagy Márton szerint a gazdasági növekedés beindításához nem nagy ár a hiánycélok elengedése, mert a bővülés is meghozhatja a csökkenő deficitpályát.

Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnöke, korábbi olasz miniszterelnök egy reformtervezeten dolgozik. Az Európai Bizottság projektjének célja az állami támogatások visszafogása, mivel azok veszélyeztetik a belső piacot, valamint a tagországok közötti versenyegyensúlyt. A koronavírus-járvány kezdete óta a legtöbb tagállam ugyanis költségvetési költekezéssel próbálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés