Előfizetői tartalom

Magyarok ezreit teszik utcára - A koronavírust idézik a számok

Portfolio
Általában az adatközlő intézmények és a minisztériumok egyszerre adják ki közleményeiket a gazdasági adatokról. Esetleg a tárcák némi késéssel kommentálják az adatokat. Most azonban ezzel ellentétes eseményt láttunk. A Nemzetgazdasági Minisztérium úgy adott ki közleményt az álláskeresők számáról, hogy a foglalkoztatási szolgálat oldalán se híre, se hamva nem volt az adatoknak. A gazdasági tárca a kedvező folyamatokat hangsúlyozta, az álláskeresők számának csökkenését emelte ki, ám a szolgálat később megjelent adataiból látszik: majdnem olyan sok embert bocsátanak el Magyarországon csoportos leépítés keretében, mint amennyit a Covid-válság időszakában rúgtak ki.

Hol vannak az adatok? A statisztikai adatközléseket komolyan vevő országokban nem igazán megszokott módon, egy nappal a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye után jelentek csak meg a részletes adatok az álláskeresőkről a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) oldalán. A gazdasági tárca keddi közleménye hangsúlyozta, hogy "soha nem volt még olyan kevés regisztrált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés