Előfizetői tartalom

Lehull a lepel a kormány egyik hangulatjavító intézkedéséről

2023 végén fordulópontjához látszik közeledni az üzemanyag-fogyasztás Magyarországon. A két év csökkenés után stabilizálódott a kutak forgalma, sőt, némi emelkedés is megfigyelhető. Ezzel egy piaci és szabályozási szempontból egyaránt zűrzavaros időszak ért véget, ám kérdés, hogy az év eleji jövedékiadó-emelés nem akasztja-e meg a piac éppen elinduló bővülését.

A KSH szerint az üzemanyagtöltő-állomások forgalma több mint 20 százalékkal csökkent tavaly, alaposan hozzájárulva ezzel a teljes kiskereskedelmi forgalom zsugorodásához: 2023 első 11 havi adatai alapján a 8,6 százalékos visszaesés "csak" 5,9 százalékos lett volna, ha nincs a benzinkutak óriási forgalomcsökkenése. Ugyanakkor - ahogy a szabadforgalmi adatokból is látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés