Előfizetői tartalom

Kiderült, milyen hatása volt a Szép-kártyának a boltokban

A kiskereskedelmi láncok tapasztalatai szerint a lehetőség, hogy a Szép-kártyákon lévő pénzt hideg élelmiszerre is lehetett fordítani, nem generált érezhető forgalomnövekedést, azonban az emberek alternatív fizetési módként használták a béren kívüli juttatásként kapott összegeket. Bár a lehetőség már nyár végétől élt, sokan novemberre és decemberre halasztották ezeket a vásárlásokat.

A kormány 2023 augusztusától, december végéig tette lehetővé, hogy a Szép-kártyán lévő pénzösszegeket hideg élelmiszer vásárlására is lehessen költeni, vagyis fizethessék vele a napi bevásárlást a boltokban. Ez abban az inflációs környezetben logikus lépés volt, tekintve, hogy az élelmiszerek áremelkedése volt a legmagasabb az összes fogyasztási kategórián belül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés