Előfizetői tartalom

Újra itt a 600 forintos benzinár a kutakon - Ennél már csak rosszabb lesz?

Pénteken ismét bosszankodhatnak a benzinkutak totemoszlopain jelzett árakat látva a magyar autósok, ugyanis ismét a lélektanilag fontos 600 forintos literenkénti ár fölé kúszik a benzin jegyzése. De csak Magyarországon ilyen rossz a helyzet, vagy a környező országokban is jelentősen megdrágultak az üzemanyagok? Mi történik a benzinárat elsősorban meghatározó olajpiacon, és az itt látott folyamatokból és várakozásokból mire lehet következtetni, visszatérhetnek az 500 forintos benzinárak, vagy ne mostanában számítsunk erre? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ legfrissebb elemzésünkben.

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

600 forint a benzin

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, pénteken újabb üzemanyagár-emelésre lehet számítani mindkét hazai finomított olajtermék esetében, ez a benzin esetében bruttó 6 forintos drágulást jelent, a gázolaj esetében pedig bruttó 8 forinttal kell majd többet fizetni a kutakon. Ezzel a nagykereskedelmi áremeléssel a kutakon tapasztalható ár is emelkedni fog, aminek köszönhetően

a lélektanilag fontos 600 forintos szint fölé fog ugrani a benzinár.

Egész pontosan 603 forintra lehet számítani literenként, míg a gázolaj esetében 640 forinton alakulhat majd a jegyzés. Ezzel az újabb áremeléssel 2023 novembere óta nem látott szintre fog elérni a benzinár, a tavaly december közepi lokális mélyponthoz képest pedig 8,1 százalékkal kerül feljebb a jegyzés.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés