Előfizetői tartalom

Naperőművek: fontos határidő járt le

Az erőmű hálózati csatlakozásának igénybevételére rendelkezésre álló 2024. január 30-i határidő egy évvel történő meghosszabbítását kérhették azok az erőműfejlesztők, akik az erre vonatkozó kérelmüket tartalmazó egyoldalú nyilatkozatot legkésőbb 2024. február 5. napjáig igazolható módon megküldték az elosztóhálózat-üzemeltető társaságnak - derült ki a kormány január 31-i rendeletéből.

A Magyar Közlönyben megjelent 14/2024. (I. 31.) számú kormányrendelet által meghatározott határidőhosszabbítás azokra az erőművekre, illetve csatlakozási igénybejelentőikre vonatkozik, amelyek 2023. január 1-jén érvényes, le nem járt hálózati csatlakozási szerződéssel, valamint 2022. május 2. előtt kiadott érvényes és le nem járt műszaki gazdasági tájékoztatóval rendelkeznek, illetve a hálózati engedélyesnél az elosztói vagy üzemi szabályzat szerint jóváhagyás előtt álló vagy már jóváhagyott csatlakozási tervet nyújtottak be.

Az "új közcélú hálózati betáplálási teljesítmény biztosítására vonatkozó" határidő meghosszabbítására irányuló kérelem elosztó (hálózati engedélyes) általi befogadásának feltételei között szerepelt egyebek mellett, hogy az igénybejelentőnek rendelkeznie kell elektronikus építési naplóval, amely szerint a munkaterület átadása már megtörtént a kivitelező részére.

A meghatározott kör leginkább a hálózatra még nem csatlakozott nagy, ipari méretű kereskedelmi célú naperőműveket foglalja magába, így a halasztási lehetőség is elsősorban ezeket érintette.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés