Előfizetői tartalom

Tovább zuhanhat a magyar infláció, de mit lép erre az MNB?

A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint akár 4,2 százalékra is lassulhatott a magyar infláció, ennél alacsonyabb éves rátára 2021 tavasza óta nem volt példa. Ha tényleg így volt, akkor ismét fokozódhat a nyomás a jegybankon, hogy az eddiginél nagyobbat vágjon a kamaton, ami a forint árfolyamát érzékenyen érintheti. Az izgalmas januári adat előtt nagy a bizonytalanság, amit az előrejelzések széles sávban szóródása is mutat.

Tovább szakadhat az infláció Az elmúlt hónapokban sorra okoz meglepetést a magyar infláció alakulása, legutóbb decemberben is így volt, hiszen a 6 százalék körüli elemzői várakozásokkal szemben 5,5 százalékra esett vissza az áremelkedési ütem. Néhány szakértő tavaly még arra figyelmeztetett, hogy az üzemanyagok jövedéki adójának emelése, a fogyasztás élénkülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés