Portfolio signature

Nem kaptál előléptetést? Akkor lehet, hogy ugyanannyi pénzért többet dolgozol

Számos cégnél mostanában zárult le az éves teljesítményértékelések időszaka. Sok munkavállaló számára jellemzően ekkor derül ki, hogy előléptetik-e. Általában egy adott munkakörben eltöltött két év után gondolják úgy a munkavállalók, hogy már ideje lenne előrébb lépniük a céges hierarchiában. Sokan viszont csak úgynevezett "csendes előléptetést" kapnak, amikor a felelősségi körük úgy nő, hogy ahhoz nem adnak béremelést.

A munkavállalói teljesítmény elismerésének és jutalmazásának megkönnyítésére a cégek számára szoftvert, alkalmazást biztosító amerikai cég, a Nectar decemberi, mintegy 800 munkavállaló megkérdezésén alapuló felmérése szerint

  • a dolgozók 63%-a mondta azt, hogy az elmúlt két évben előléptették,
  • mintegy 15%-uk esetében pedig három-négy év telt el az utolsó előléptetés óta.
  • A munkavállalók közel 8%-a viszont azt válaszolta, hogy öt éve vagy annál hosszabb ideje nem léptették elő,
  • 14% pedig azt, hogy soha nem kapott még előléptetést.

Érthető, hogy a munkaerőpiacra újonnan belépőknek még nem volt lehetőségük előléptetést kapni, de ez a réteg csak mintegy 14%-át teszi ki azoknak, akik még nem jutottak előrébb a ranglétrán. További érdekes adat, hogy valójában az 54 évnél idősebbek közel 20%-át a már több évtizede tartó karrierje során még sosem nevezték ki magasabb pozícióra.

A felmérésből az is kiderül, hogy munkavállalók harmada keresett új állást a megelőző 6 hónapban amiatt, mert nem látja biztosítottnak meglévő cégénél, hogy előrébb tud jutni a karrierjében.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés