Időjárás: mérséklődik a hőmérséklet, de panaszra azért így se lehet okunk
Gazdaság

Időjárás: mérséklődik a hőmérséklet, de panaszra azért így se lehet okunk

Portfolio
A jövő héten a csapadékzóna elvonulását követően napos, száraz időre számíthatunk, gyenge éjszakai fagyokkal és 10 Celsius-fok feletti nappali maximumokkal, majd hét végén ismét esővel, záporral - írta az Economx.

A következő hét nagy részében naposabb, szárazabb időjárásra lehet számítani a csapadékzóna elvonulása után, azonban a hét végére ismét több helyen előfordulhat kisebb eső vagy zápor – tájékoztatott a HungaroMet Zrt. az országos középtávú előrejelzést illetően.

A jövő héten valamelyest mérséklődik a hőmérséklet, újra megjelennek a gyenge éjszakai fagyok. Napközben azonban a hőmérséklet továbbra is 10 Celsius-fok felett marad.

Hétfőn keletebbre tolódik a vastagabb frontfelhőzet, aminek mögött gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. A Tiszántúlon naposabb időszakok is előfordulnak. Délelőtt szórványosan eshet eső, zápor, és egy-egy zivatar is kialakulhat ezen a területen. Délután már csak néhol kell záporra számítani, főleg északkeleten és délnyugaton. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megélénkülhet, az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Kedden gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütésre lehet számítani, de keleten egy összeáramlási vonal mentén felhős lesz az ég, és ott záporok is előfordulhatnak. Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik. Az éjszaka során 1 és 7 fok közötti minimum-hőmérsékletekre lehet számítani, míg bizonyos szélvédett nyugati és északkeleti területeken mínusz 1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-13 fok között várható.

Szerdán reggel pára-, illetve ködfoltok képződése lehetséges. Napközben általánosságban gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, bár északkeleten és keleten felhős lehet az ég, jelentős csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de a Tiszántúlon megélénkülhet az északi szél. Hajnalban mínusz 5 és plusz 2 fok közötti hőmérsékletekre kell készülni, délután pedig 7-12 fok valószínű.

Csütörtökön kezdetben napos idő lesz jellemző, de napközben nyugat, északnyugat felöl ideiglenesen erősödik a felhőzet. Csapadék nem várható; a déli szél a Dunántúl északi részein megélénkülhet. Éjszaka mínusz 6 és mínusz 1 fok között mozoghatnak az értékek; Nyugat-Dunántúlon viszont plusz 1-tól plusz 3 fokig emelkedhetnek a hajnali órákban is. Nappal 8-14 fok között alakulhatnak a maximumértékek.

Pénteken reggelente ködfoltok képződhetnek a szélvédett területeken. Napközben eleinte gyengén felhős lesz az ég és napos idő várható; majd nyugatról erősödik felhősödés. Csapadék nem lesz jellemző ezen a napon sem. Sok helyen élénkül meg délkeleti, keleti irányból a szél; reggel mínusz 5-tól plusz 4 fokig változnak majd az értékek; délután pedig 9-14 fok közötti hőmérséklétre lehet számítani.

Szombaton túlnyomórészt erős felhősödés vagy borult idő lesz jellemző néhol kisebb esővel vagy záporral kísérve. A keleti, délkeleti irányból fújó szél mérsékelt marad; reggel mínusz 2-tõl plusz 5 fokig terjednek majd az alacsonyabb hőmérsékletek; míg délutánra valószínűleg eléri majd azt az intervallumot ami 6-13 fok között mozog.

Vasárnap hasonlóan erős felhősödésre kell készülni néhol kisebb esővel vagy záporral kiegészülve; miközben mérsékelt marad majd légmozgás; reggel mínusz 1-tõl plusz 6 fokig változnak majd alacsonyabb hőmérsékletek; míg nappal 8-12 fok között alakulnak maximumértékek.

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?