A magyar e-kereskedők a GVH-hoz fordulnak a Temu miatt
Gazdaság

A magyar e-kereskedők a GVH-hoz fordulnak a Temu miatt

Portfolio
Az Ecommerce Hungary szövetség a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, hogy felhívja a figyelmet a Temu által alkalmazott, piaci versenyt torzító módszerekre, melyek különösen a kisebb hazai e-kereskedőket érintik hátrányosan - számolt be a HWSW.

A hazai e-kereskedelmi szektorban aggodalommal figyelik az ázsiai Temu vállalat magyarországi térnyerését, melynek módszereit többen is megkérdőjelezik. Az egyik legjelentősebb hazai e-kereskedelmi szövetség, az Ecommerce Hungary, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordulna beadvánnyal, amelyben felhívja a figyelmet a Temu tevékenységére, és ehhez keresnek további támogatókat.

A Temu, mely a PDD Holdings leányvállalata, az elmúlt hónapokban jelentős növekedést mutatott nem csak globális, hanem európai szinten is. Már olyan nagyobb webshopokkal is versenyre kel a magyar piacon, mint az Alza és az eMAG. A cég stratégiája, amely esetenként jelentős veszteségeket vállalva kínálja termékeit, valamint rugalmassága az uniós és nemzeti jogszabályokhoz képest komoly fejtörést okoz a hazai szereplőknek.

Az Ecommerce Hungary alelnöke, Ormós Zoltán szerint a Temu tevékenységében olyan jogsértéseket találtak, amelyek miatt egy hazai webshop már rég problémákba ütközött volna. Bár konkrét esetekről nem esett szó, Ormós kiemelte, hogy a részletekről érdeklődő kereskedők tájékozódhatnak majd a beadványból.

Címlapkép forrása: Shutterstock

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.