Előfizetői tartalom

Miért ilyen drága a benzin? Ki vannak fosztva a magyarok?

600 forint fölé kúszott a benzin literenkénti ára Magyarországon, ennek apropóján Nagy Márton a Mol képviselőivel egyeztetett nemrég - a nemzetgazdasági miniszter szerint túl drága a magyar benzin, de lát lehetőséget az árak kiigazítására. Egyelőre nem tudni, hogy mire gondolhatott a miniszter, de az általunk látott lehetőségek mind komoly fejtörést okoznának a piacnak. Persze van egy negyedik opció, ami bár nem illik bele a Nagy Márton által közvetített keretrendszerbe, ehhez viszont a kormányzatnak úgymond a "saját háza táján kéne sepregetnie". Egri Gáborral, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Jött a bejelentés Február elején ismét a lélektanilag fontos 600 forintos szint fölé ugrott a benzinár, az elmúlt hetekben tapasztalt áremeléssel 2023 novembere óta nem látott szintre ért el a jegyzés - az emelkedés hátterében több ok is meghúzódik, lehet itt gondolni a januárban két lépcsőben érvényre juttatott jövedékiadó-emelésre, de a nyugati olajtermék Brent drágulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés