Előfizetői tartalom

Németország üthette be a régiós országok GDP-jét

Németország gazdasági gyengélkedése a negyedik negyedévben kihatott az Európai Unió keleti országaira, ami aggodalmat keltett a régió idei fellendülésének várható ütemével kapcsolatban. Románia bruttó hazai terméke váratlanul 0,4%-kal zsugorodott, dacolva a bővülésre vonatkozó előrejelzésekkel, míg Magyarországon és Lengyelországban stagnálást mutattak az utolsó negyedévben.

A régió négy legnagyobb gazdaságából Magyarország, Lengyelország és Románia bukdácsolása mutatja, hogy Németország gazdasági problémái milyen jelentős hatást gyakorolnak keleti szomszédjaira. Ennek oka, hogy a német gazdaság ezen országok elsődleges kereskedelmi partnere, exportjuk ötödét és negyedét adja – írja a Bloomberg. A Kelet-Európában tapasztalható egyenlőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés