Előfizetői tartalom

Az összeomlás szélére kerülhet az egyik EU-s piac, válság réme fenyeget

Hamarosan tilos lesz az Európai Unió tagállamai számára, hogy műanyaghulladékot exportáljanak nem OECD-országoknak, Európában azonban nem áll rendelkezésre elegendő újrahasznosítási kapacitás, az újrahasznosított nyersanyag iránti kereslet pedig alacsony, mivel jelenleg jóval olcsóbb elsődleges, "szűz" nyersanyagból csomagolóanyagokat gyártani, mint újrahasznosított anyagokból.

Baj van Összeomlás fenyegeti a műanyag csomagolások begyűjtésének és újrahasznosításának európai piacát, miután az Európai Unió megtiltotta a műanyaghulladék Európán belüli és kívüli exportját - idézte a Valipac belga iparági szövetséget az Euractiv. Az Európai Parlament és a tagállamok kormányait képviselő Tanács tavaly november 17-én kötött előzetes politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés