Előfizetői tartalom

Ritkán látunk olyat, ami a magyar áramfogyasztásban történt januárban

Alaposan megugrott Magyarország áramfogyasztásának növekedése az év elején: az előzetes, háztartási napelemek adatait nem tartalmazó statisztika szerint januárban 7,6%-kal volt nagyobb a villamosenergia-rendszer bruttó felhasználása, mint 2023 első hónapjában. Maga a fogyasztás szintje pedig az elmúlt 35 év második legmagasabbja lett, részben időjárási okok miatt.

Ahhoz, hogy a januárinál nagyobb mértékű növekedést jelző adatot találjunk, 2021 júniusáig kell visszatekinteni, amikor is még az energiaválság előtt, a koronavírus-válság utáni talpraállás időszakában 11,5%-kal emelkedett a bruttó hazai felhasználás a villamosenergia-rendszerben év/év alapon. A háztartási méretű kiserőművek (HMKE-k) nélkül értendő 4385,8 gigawattórás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés