Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: új Gripeneket vásárolunk a svédektől

Magyarországi tovább négy darab JAS-39 Gripen vadászbombázót vásárol Svédországtól – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök azután hogy fogadta a svéd kormányfőt, Ulf Kristerssont. Egy tudásközpontot is indít az állami védelmi innovációs szervezet és a Saab. A magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy az új védelmi megállapodás nem volt feltétele annak, hogy a svéd NATO-csatlakozást jóváhagyja a magyar parlament.

„Sikerült tisztázni kölcsönös jószándékainkat: a politikának az az alapelve, hogy mindig barátokat kell gyűjteni. Ha ez nem is mindig látszik, de Magyarországnak mindig ez a célja” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a sajtótájékoztató elején. Utána arról beszélt, hogy ritka alkalom, hogy a svéd miniszterelnök érkezik Magyarországra, pedig történelmileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés