Előfizetői tartalom

Jön a kamatcsökkentés, de hatalmas a bizonytalanság

Megosztottak a Portfolio által megkérdezett elemzők abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank a kedden esedékes kamatdöntő ülésén gyorsítani fog-e a kamatvágás tempóján. Azt tudjuk, hogy a 75 és a 100 bázispontos csökkentés lehetősége is ott lesz a Monetáris Tanács asztalán, és a legutóbbi ülés jegyzőkönyve alapján borítékolható a megosztottság a testületben is. Friss elemzői felmérésünkben bemutatjuk az érveket a nagyobb kamatcsökkentés mellett és ellen is. Ezek fényében egy biztos: sokat jelző kamatdöntés jön a jegybanktól, melynek következményei hozhatnak izgalmakat a hazai gazdaságpolitika, valamint a forint árfolyama számára is.

Óriási a bizonytalanság Egy hónappal ezelőtt a jegybank meglepte a piacokat, legalábbis rácáfolt az elemzői konszenzusra, ami azt jelezte előre, hogy a Monetáris Tanács a korábbi 75 bázispontos kamatvágási tempót 100 bázispontra gyorsítja. Végül azonban a jegybank kamatdöntő testülete nem így határozott, maradt a 75 bázispontos kamatvágás, és így legutóbb 10%-ra csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés